zondag 18 november 2007

Carni stoba ku batata

(recept van 9 november)
Wederom een nieuwe chef! Ze heet Magda en ze komt van Curaçao.

Carni di soba ku batata betekent 'gestoofd varkensvlees met aardappelen'. Het wordt vandaag geserveerd met rijst met rode bonen en spek, bakbananen en sla.

  • 3 kg varkenslappen
  • bosje bosui
  • 1 ui
  • 3 kleuren paprika's
  • ijsbergsla
  • 5 komkommers
  • 4 tenen knoflook
  • 4 enorme vleestomaten
  • 3 avocado's
  • 5 bakbananen
  • 1 kg bruine rijst (= parboiled)
  • 500 g spekreepjes
  • complete seasoning (merk BADIA - te koop bij de videotheek)
  • pikante en gewone sojasaus
  • adobo met komijn
  • paar laurierblaadjes
  • oregano
  • 2 blik kidneybeans (inclusief vocht)
  • 6 grote vastkokende aardappels
  • 1 blik tomatenpuree
Was de varkenslappen in water met een scheut azijn.

Bak de spekjes uit.
Voeg de seasoning, de oregano en de beans hier aan toe.

Snijd het vlees in stukken.
Zet dit op het vuur, samen met de helft van de paprika (in blokjes) , de gesnipperde knoflook en ui, de bosui (in ringetjes), de sojasauzen (paar flinke scheuten), wat adobo en de laurier.
Bak dit geheel ongeveer 15 minuten.
Voeg dan de tomatenpuree en de stukken aardappel toe en laat pruttelen totdat de aardappels gaar zijn.

Kook de rijst gaar door 5 kopjes rijst te mengen met 8 kopjes water, het spek-met-bonen-mengsel en de rest van de fijngesnipperde paprika. Dit duurt zo'n 15 minuten.

Snijd de bakbananen in dunne plakjes en frituur deze goudbruin.

Maak een sla van de tomaten, sla, komkommmer en avocado, samen met mayonaise en een klein beetje kechup.

Geen opmerkingen: