zondag 18 november 2007

Bakkeljauw









  • 3 pakken bakkeljauwfilet (toko) - ook wel stokvis, gedroogde en gepekelde kabeljauw
  • 2 cassave's
  • 2 zoete aardappels
  • 8 yam's (broodwortel, ook wel (pom-)tajer, oeroei, taro of yàutia)
  • 1 ocumo (ook een soort yam)
  • 5 bakbananen
  • 2 bloemkolen
  • 2 broccoli
  • rode en groene paprika
  • 2 uien
  • 3 eetlepels kerriepoeder (masala)
  • fishsauce
  • peterselie
  • 2 winterpenen
  • zakje croutons
  • stuk fèta
  • laurierblaadjes

Bakkeljauw een dag vantevoren weken en eventjes koken in ververst water met een paar teentjes knoflook, om de vis zo goed mogelijk te onzouten.

Kook de in roosjes verdeelde bloemkool in totaal 10 min, samen met de stukjes peen.
Voeg na 5 minuten de broccoliroosjes toe.
Giet de groentes af.

Bak de ui en de paprika.

Ondertussen de knollen (in grote stukken) koken. 20 min.
De bakbananen in hun schil koken.

Breek de bakkeljauw in stukjes, vis er zoveel mogelijk van de graten uit.
Voeg toe aan de ui: kerrie, fishsauce, visbouillonblokjes, laurier en laat even smoren.
Roer de bakkeljauw erdoor en ook de fijngehakte peterselie. Even goed doorwarmen.

Voeg blokjes fèta, croutons en slasaus toe aan de groentes en serveer als salade.

Serveer de gekookte knollen op een schaal in lange plakken. Serveer de gekookte bananen op dezelfde manier.


Geen opmerkingen: