zaterdag 13 oktober 2007

Arroz con Pollo

.... oftewel Rijst met Kip.
Chefkok Aura schotelde ons dit voor als een eenvoudige voedzame maar niet vette maaltijd. Heerlijk lekker. Doet denken aan paella.

Voor 6 personen

  • 1 kg drumsticks
  • 1 dikke plak ham
  • 6 eieren
  • 1 citroen
  • 750 g rijst
  • 1 blik tomatenpuree
  • 1 grote ui
  • 1 groene paprika
  • 2 preien
  • 250 g (diepvries) doperwten
  • klontje boter
  • 1 bouillonblok
  • 2 el adobo (met peper)
  • maggi
  • 3 el gedroogde oregano
  • 2 el paprikapoeder
  • el cayennepeper
Maak de kip schoon met de in stukken gesneden citroen. Laat 5 minuten rusten.
Spoel de kip schoon en droog af.
Wrijf de oregano fijn in je handpalm en kruid de kip ermee. Meng ook de rest van de kruiden door de kip.
Braad de kip aan en sudder deze gaar in ongeveer 30 à 40 min. Af en toe wat water toevoegen.
Kook de rijst gaar.
Snijdt ondertussen de ham in dobbelsteentjes, de paprika in korte reepjes, snipper de ui en de prei.
Bak de ham zachtjes -blijf roeren. Na 10 min. ui, parika en prei toevoegen evenals de bouillon, wat zout en peper en wat maggi. Voeg een beetje water toe.
Kook de doperwten in 10 min gaar. Voeg wat van dit kookvocht toe aan de pan met ham en prei, samen met de tomatenpuree.

Bak de eieren.

Meng in een grote pan (of wok) op laag vuur de rijst met de verschillende groentes. Schep voorzichtig om en om totdat alle rijst een kleurtje heeft.

Doe de drumsticks bij de rijst en serveer met de gebakken eieren.

Geen opmerkingen: