zaterdag 17 maart 2007

Tunesische Spaghetti

Sinds gisteren hebben we een nieuwe chefkok: Latifa. Zij is een Tunesische en zij leert ons dus een aantal Tunesische recepten.

Vandaag Tunesische spaghetti.

De spaghetti wordt opgediend in een saus waarin het vlees is gegaard. Daarnaast hadden we een salade met een Tunesisch tintje.

Het recept:
(4 personen)

  • 1 kip in stukken, schoongemaakt
  • 3 dubbele blikken goeie tomatenpuree
  • 4 geperste tenen knoflook
  • 1 el. paprikapoeder (liefst scherpe, maar de milde mag ook)
  • 2 laurierblaadjes
  • 1/2 blik kikkererwten
  • zout, peper
  • flinke scheut zonnebloemolie
&
  • spaggethi natuurlijk

Zet de kip op met alle ingrediënten, behalve de kikkererwten. Voeg water toe zodat alles net onder staat.
Stoven totdat de kip gaar is. Af en toe stevig doorroeren.
Kook ondertussen de spaghetti.

Voeg saus samen met de kikkererwten toe aan de spaghetti. Opdienen met een mooi stuk kip.



Serveer met een salade van:
  • komkommer
  • tomaten
  • uien
  • tonijn
  • olijven
  • aangemaakt met olijfolie, zout, peper, gedroogde munt en groene pepers uit het zuur.
Let op: de olie pas op het laatste moment toevoegen.

Geen opmerkingen: